De bedenker…

Even voorstellen… ik ben Ans Geerlings. Ik heb eindeloos veel ideeën en een groot deel van deze hersenspinsels breng ik ook graag tot uitvoering. Niet alleen woorden maar ook daden. Het grootste plezier heb ik als ik iets kan bedenken én maken wat precies wordt zoals ik het in mijn hoofd heb, met andere woorden… de lading dekt.

Ik heb een grafische opleiding gevolgd en ben in deze branche gaan werken. Vanuit een visie op vorm ontwerp ik logo’s, huisstijlen en alle denkbare communicatiemiddelen voor print en online. Je leest erover op agdesign.nl.

Ik ben opgegroeid in de Bollenstreek en al op jonge leeftijd werd ik aangemoedigd om te ontdekken, te fantaseren en uit te proberen. Een creatieve moeder die inspireerde… Een nostalgisch voorbeeld dat ik koester: ze gaf mijn zus en mij een nok dakpan en 2 bakstenen om mee te spelen, dat werd een boerderijtje in de tuin. Een bolletje wol en wat stokjes, daar maakten we een hek rondom het weiland van. Grote kiezelstenen stelden koeien voor en de bloemen van het fluitenkruid geplant als heggetjes. Met de schaar knipte we het gras. We waren er uren zoet mee. Misschien was dit wel het begin van m’n eerste eigen “miniatuur” bouwsel…

 

“Maatwerk” bedacht

Zo leerde mijn moeder mij ook naaien, breien, haken, knutselen, te veel om op te noemen. Mijn moeder heeft prachtige kleding gemaakt. Ze had het vermogen om iets te maken waar bijvoorbeeld geen patroon van was, een ware kledingkunstenaar. Ik kan de zelfgemaakte kleding van haar dan ook lastig “wegdoen”. Vaak zijn het prachtige stofjes. Zo is er al eens een rokje omgetoverd in een handige boodschappentas. Een tweede leven… met een prettige herinnering.

Uitproberen

In de loop van de jaren heb ik hier en daar wat projecten met andere mensen bedacht en uitgevoerd. Bij scouting als welpenleiding (lang lang geleden…), toneelproducties bij theatergroep Apart en bij de Stichting Vrienden van de Witte Kerk. Daar kwam ik erachter dat veel ideeën echt gerealiseerd kunnen worden en dat wakkerde het creatieve idee van “maatwerk” in de breedste zin bij mij aan.

Realiseren

En op het moment dat ik deze naam had bedacht, domein geregeld, begon met de bouw van deze website kreeg ik een eerste verzoek… het vormgeven van een boek inclusief illustraties, of ik dat zag zitten in een korte tijd, niemand had er namelijk tijd voor… JAAAAAA kon ik zeggen, ik kom daar heel graag m’n bed vroeg voor uit! En ik heb er zin in en heb er tijd voor!!!! Dus de eerste opdracht werd al gerealiseerd voordat Wie heeft dit bedacht werkelijk in de lucht was!